Nära ögat! Dålig start, men toppen till slut!

Publicerat den i Träning

Ny duschad och mat i magen efter kvällens hoppträning!

Som sagt så var det hoppträning idag, då träningen var en halvtimme tidigare än vanligt, åkte jag upp till stallet i fm och mockade och gjorde iordning allt, så att vi inte skulle behöva stressa upp direkt efter mamma slutade jobbet. Till knutsbol åker jag själv och tränar, men när det är hoppning och i Nysäter vill jag gärna ha med sällskap, då man smidigast står ute och sadlar och gör iordning hästen, och det kan jag inte göra själv, i alla fall inte i bäcksvart mörker. Idag körde jag även iväg bilen och transporten till verkstan, så pappa kunde sätta på vinterdäck! Snabbt och smidigt och nu säkrare på vägen!
- Eller i alla fall säkrare väglag, men de andra trafikanterna kan vi tyvärr inte styra över, det fick vi bevis på idag! Vi hade kommit en liten bit på E18, mamma körde, när vi kommer till ett trafikljus som lyser grönt. Vi hade en bil framför oss, som vi höll ett lagomt avstånd till, när den bilen var bara några meter från korsningen slår ljuset om till gult. Vi var som sagt bara några meter från korsningen, så vi skulle hinna över korsningen innan det slog om till rött, vilket är att föredra när man kommer med transport, då man inte vill tvärbromsa. Men det fick vi göra ändå!! Då bilen framför oss får för sig att tvärbromsa(!) precis framför "stopplinjen" vid korsningen! Varken mamma eller jag var beredda på att bilen skulle bromsa, så mamma fick verkligen trycka in bromsen för att hinna stanna! Och stackars Peach i transport också! Det bara dundrade där bak! Usch! Mamma tutade på bilen framför, men den verkade nöjd med sitt beslut att tvärbromsa med en hästransport i röven! Och bilen tvärbromsade verkligen också, det var ingen lugn inbromsning där inte, det såg till och med ut som om den skulle fortsätta över korsningen, men i sista stund ångrade sig och valde att först bromsa två meter innan linjen. Vi höll som sagt avstånd, och tur var det, annars hade de haft oss i bagaget! Det var nära ögat ändå kan jag säga, och jäklar vad arga vi var sen! Jag var helt uppskärrad hela vägen till Nysäter efter det och allt jag kunde tänka på var Peach i transporten. Tänk om hon skadade sig i den häftiga inbromsningen, slagit i huvudet fram i transporten, slagit i bogen i bommen, eller halkat till och lyckats skada en led eller sena på det sättet?? Peach är verkligen det dyrbaraste jag har och om något hade hänt henne vet jag inte vad jag skulle göra? Var därför skakig flera minuter efter insidenten, jag fick försöka dra upp blixtlåset till västen 4 gånger när jag kom fram sen, för att jag var så skakig, så den hakade aldrig i sig ordentligt.
Men som tur var började det släppa när jag började rida och kände att Peach var helt oskadd, dock var hon spänd och skärrad, vilket är fullt förståerligt, men det släppte också när jag började rida.

Själva hoppningen då:
Peach var lite stoig och småtjurig, så hon ville inte riktigt lyssna på mig när vi började hoppa, så fick bli lite arg och bestämd och visa vem som bestämde. Fick inte riktigt igenom det och fick igen superkänsla. Till sista rundan var hon väldigt tillbakahållen i framridningen, så då fick jag kicka till henne lite så hon skärpte sig, hon lättade lite på rumpan, men sen blev det fart på henne och jäklar vilken fin galopp vi fick! :D
Hon hoppade jättebra också och hela den rundan var så himla bra! Jag var verkligen jätteglad över den sista rundan och berömde henne efter varje hinder, för att hon hoppade så duktigt och hade sån fin energi! Jättekul att jag fick igenom det och att det till slut ledde till en superkänsla! :D

Så himla nöjd till slut och underbart att känna att hon kan! :D<3
 
BLOGGDESIGN | JOHANNAEWA.se