Ridning lördag, söndag, måndag

Publicerat den i Stallet, Träning

Lördag:

I lördags red jag ett pass i ridhuset. Red med dressyrutrustningen, hade även mina stövlar och även sporrar. Har inte haft sporrar i en period, då hon först hade pälssättning och var väldigt lättretlig, och sedan klippte jag henne och dessutom har hon varit väldigt pigg. Men tänkte att jag skulle prova i lördags, för att se om jag kunde komma åt henne bättre, vilket jag också gjorde.
I allmänhet tyckte jag hon kändes väldigt fin och härlig. Hon hade fin trav och kändes fin i formen. Något stel till en början, men det släppte. Tränade på något byte, och det gick bättre än vad det har gjort tidigare. Nu bytte hon i alla fall i båda varven, även om hon tog ett litet glädjeskutt just i bytet i ena varvet. Jag var ändå väldigt nöjd med henne och hade en positiv känsla. 

Söndag:

Igår blev det ett litet hoppass i ridhuset. Hade bara tre hinder, varav ett räcke på diagonalen och på ena långsidan hade jag ett räcke och sedan en oxer, så att jag kunde rida en liten bana i alla fall. Hoppade inte högre än 70cm, men hoppade mest för att jobba igenom henne lite, hon brukar ju bli väldigt lösgjord av det arbetet. Hon var fin redan från början, mjuk från föregående dags ridpass. Väldigt fin trav, och framförallt bra galopp och form i galoppen. Hon har ju haft en tendens till att trilla framåt i formen och gå på tygel även i hoppningen, vilket gjort det svårt att få upp och ihop henne i tid för språnget. Men nu var hon väldigt hög och ihop emellan hindrena. Hon dyker ju fortfarande lite precis i landningen, men igår kändes det som om jag kom ner och tillbaka snabbare i sadeln och kunde få tag på henne. Hon hoppade kanske inte fenomenalt igår, men känslan mellan hindrena var bra. 

Måndag:

Idag var det träning för Anis igen, men den här gången var det hon som satt upp i sadeln och red Peach. Peach tyckte inte riktigt om att hon kom åt henne såpass bra, så hon blev ganska tjurig. Har aldrig sett Peach sparka och hoppa så mycket som hon gjorde, men Anna lyckades sitta kvar hela passet. Hon lyckades komma åt henne och känna och ställa krav på Peach, och jag fick flera tips efter ridningen på hur jag ska gå till väga. Jag tycker att det är väldigt bra när den man tränar för hoppar upp och rider hästen, så att de får in känslan och kan förmedla vidare den, för oftast ser det ju kanske inte likadant ut som det känns. 

Nu var det här ett väldigt sammanfattat inlägg, känner mest att jag svamlar, men har inte kommit in i bloggandet än, så då blir det lite knackigt. 
Var i alla fall till stallet för en liten stund sedan och bytte täcke på Peach och gick lite med henne. Hon blev ju väldigt svettig idag, så hon fick stå inne resten av dagen med ett fleece på. Smörjde in henne med Arnika och Blue lotion efter ridningen, men eftersom hon stod inne i boxen tyckte jag ändå att det kändes bra att gå några varv i ridhuset med henne nu på kvällen. Hon var i alla fall väldigt fin i benen och inte det minsta tjock eller varm, vilket kändes skönt. 

BLOGGDESIGN | JOHANNAEWA.se