Torsdag!

Publicerat den i Allmänt, Bilder, Peach

Hallå!
Har inte uppdaterat bloggen på en vecka, men det har inte hänt så jättemycket helt enkelt. 
I helgen var vi alltså iväg till Skara för Welsh rikset, vilket var väldigt roligt. Vi hade med tält som vi bodde i två nätter på en jätteliten och mysig camping. Nätterna var jättekalla dock, men vi kunde i alla fall sova lite. Under dagarna såg vi jättemånga jättesöta hästar, och det var jätteroligt att titta på. Dock upptäckte jag första dagen att mitt objektiv som bara går upp till 70mm ej räckte till, så mitt i allt på lördagen åkte vi in till Skövde så att jag fick köpa ett nytt objektiv! Det var varit någonting som jag har behövt göra länge, och även om det blev en billig och "simpel" variant nu, så är jag supernöjd med det och bildresultatet. Det blev ett Tamron 70-300mm Macro objektiv, som är ett väldigt bra komplement till mitt nuvaranda Sigma 24-70 mm f/2,8. Tror jag kommer ha stor användning för det, speciellt i hästsammanhang.

Vi kom hem igen i söndags, och då hade alla små kattungar öppnat ögonen, vilket är så sjukt gulligt. Och nu när de är två veckor är det bara att börja gulla med dem! Men än så länge är det inte så mycket fart på kullen, dock har de precis börjat prova på att gå istället för att krypa/åla sig fram, vilket är väldigt gulligt. En katt är tingad, men fyra är fortfarande fria, om någon söker mysiga och pratglada skogskatt blandningar.  

Peach har tagit det lugnt under helgen, då jag var borta. I tisdags blev det ett kort pass barbacka, och damen kändes väldigt fin. Dock har ena bakskon åkt lite lite snett, så ena sidokappan trycker lite på hoven. Det är ingenting som hon verkar reagera på, men vill ta det lugnt med henne ifall det blir värre, då hon är väldigt känslig. Men nästa vecka får vi förhoppningsvis träffa nya hovis. Vi kunde dock inte motstå lusten att ta några språng när jag ändå red i tisdags. Hindrena var endast 40cm, men jag tog två i följd på en gång. Peach blev väldigt pigg mellan hindrena, och efter andra hindret blev hon även väldigt busig och började bocka. Peach har aldrig någonsin bockat med mig förut, så jag blev såklart förvånad, men lyckades hålla mig kvar ganska bra. Jag hängde på halsen mer eller mindre till slut, och valde att hoppa av, men då hade Peach redan börjat sakta ner. Vet inte om jag ska kalla det för en avramling eller inte, men kan tänka mig att det hade varit jäkligt roligt om jag hade fått en film på det. Dock var jag ensam som tur var, så jag fick skratta åt mig själv och min underbara livsglada dam. 
I tisdags kväll släppte vi ihop stona med de tre valackerna, så sedan dess har hon tagit det lugnt. Hon är jättebrunstig och dessutom vill jag som sagt vara lite försiktig med skon tills hon har fått hovarna fixade. Men Peach verkar må toppen av all uppmärksamhet. 

Här är ett smakrov från i lördags:
 
BLOGGDESIGN | JOHANNAEWA.se