Tävlingsåret 2012

Publicerat den i Tävling

Nu är tävlingsåret 2012 över, och det är dags att starta 2013!
Jag har anmält mig till min första tävling för 2013 nu, blir en lokal dressyrtävling 10 mars, startar en LB:3 och så nya LA:3. Just nu har vi sikte mot första MSV:C i april eller maj!

Men innan tävlingsterminen drar igång tänkte jag sammanfatta förra året lite grann här.

Jag och Peach gjorde 11 starter förra året i LB:2, LB:3 och LA:3, samt ett dressyrryttartest LA:3.
Vi tog sammanlagt fem placeringar, och fick en clearround rosett i vårt dressyrryttartest, då vi var enda startande ekipaget i klassen. Procentuellt har vi legat mellan 62,42% och 68,38% (69,50% i dressyrryttar-
testet) och allt som allt har vi fått ihop tolv 8:or, varav åtta stycken har vi fått i galoppen.
 

Vi har fått väldigt bra kritik på galoppen och även travvolterna, jag har även fått bra kommentarer på min sits och hur jag rider Peach. Det vi har fått lite avdrag på har varit längningarna i trav, att hon ibland blivit lite låg och stark, och att självbärigheten ibland brister.

Överlag har det varit ganska snarlika kommentarer, även om vissa varit något mer reserverade med poängen. Det ska bli kul att tävla i år, då jag nu hunnit rida henne i snart ett år och nu på slutet har vi ju verkligen avancerat och utvecklats! Hon har ju blivit väldigt hög i formen och självbärig och lätt i formen nu mot slutet, så ska bli kul att komma ut och se vad domarna har att säga. Hennes trav har ju också blivit bättre, då jag vet hur jag ska rida henne nu, så nu vilar hon mycket bättre på steget och ökningarna i trav blir bara bättre och bättre.
Så det känns som om vi verkligen förbättrat de punkter som domarna påpekat under 2012, och som om 2013 kommer bli ett fantastiskt tävlingsår!

Filmer från tävlingar:
Vår första tävling 29/4
Dressyrryttartest LA:3 2/9
När man jämför dessa filmer med den från den senaste träningen ser man ju en tydlig skillnad i formen!


Några bilder från tävlingarna:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BLOGGDESIGN | JOHANNAEWA.se