Skadad häst

Publicerat den i Allmänt, Stallet

De senaste dagarna har jag ridit på som vanligt på Peach. Hon har börjat komma upp i kondition nu, så passen börjar bli riktigt givande igen. 

Men igår när jag kom upp till stallet såg jag att hon hade ett sår högt upp på insidan på ena frambenet. Såret var väldigt litet, men det var väldigt svullet runt om, + att det kändes lite konstigt under huden runt om såret, så vi kollade lite nogrannare och det visade sig ju såklart vara en stickskada. Antagligen en pinne eller liknande som åkt in. Som tur är går det uppåt och verkar vara precis innanför huden.
Vi behandlade det på egen hand, gjorde rent och sprutade in en salva i såret, försökte även få tag på diverse olika veterinärer, men söndagskväll, så såklart var det inte det lättaste.
Vi hade morgonfodringen idag, så kunde slänga ett öga på henne. Svullnaden hade gått ner något och såret såg fint ut. I söndags hade hon lite feber, men den var också borta i morse. Hon fick gå ut i hagen som vanligt, då hon inte reagerade eller markerade, men senare ringde mamma ATG i Karlstad, och fick en tid samma dag.
Jag jobbade, så jag kunde inte följa med, men mamma åkte iväg med pappa, så kollade de upp det ordentligt, ifall det skulle vara något. Hade egentligen kanske inte behövt åka iväg, men alltid bra att vara på den säkra sidan, och dessutom passade de på att ge henne den årliga vaccinen och raspa tänderna. 
Det var ingen speciell fara med såret, men det var ungefär 3 cm djupt och vårt uppdrag nu är att se till så att det är rent och inte blir infekterat, eller att det kommer var eller liknande ur såret. 

Åkte upp till henne på kvällen igen, och då såg det jättefint ut. Veterinären tyckte att hon skulle skrittas i några dagar, och om det inte blir värre eller så, så var det bara att sätta igång henne som vanligt. Ska ju tävla 7:e augusti, och det skulle inte vara några problem om det blev bättre. Det enda man får tänka på då är karenstiden på medicinen som hon får. Men det var som sagt så fint, så om någon dag behöver hon säkert inte ha den längre. 

Men det var en liten update i alla fall! 

BLOGGDESIGN | JOHANNAEWA.se