Flytt och nya äventyr!

Publicerat den i Allmänt, Peach

Hej igen bloggen! 
Nu var det ett tag sedan jag bloggade igen, men som sagt så har ju Peach gått på sommarbete och jag har jobbat. Men nu är det nog på sin tid att jag börjar uppdatera bloggen igen. För mycket har minsann hänt på senaste tiden!

Det absolut största är väl att jag faktiskt har flyttat hemifrån, och inte bara det, utan även flyttat från Karlskoga. Peach har såklart flyttat med mig, för hon försvinner aldrig från min sida! Och tillsammans har vi flyttat till Eskilstuna. Jag har flyttat in med Emelie och för att ha riktigt jäkla flyt så blev det en stallplats ledig i stallet som Emelie har Isku upstallad i lagom till flytten. Så inte nog med att vi bor tillsammans, utan nu har vi även hästarna i samma stall. Det är ett jättemysigt och fint stall med jättefina hagar och en ridbana, och Peach verkar redan trivas väldigt bra. 

Stallet och ridbanan sett från vägen

Peach har gått på sommarbete hemma i Karlskoga i ca 4 veckor med Solle, men några dagar innan flytten fick de komma in och sova inne på nätterna. Men nu i Eskilstuna har Peach fått gå ute på natt igen, då boxplatsen inte är ledig förrän 1:a augusti. Men hon verkar trivas riktigt bra. Hon har bott här i en vecka nu, och går tillsammans med ett annat sto. Första natten innan ihopsläppet fick de stå bredvid varandra i boxen, och det blev en hel del pip och skrik, men när de väl släpptes ihop gick de bara ut i hagen och verkade inte bry sig speciellt. Peach var dock väldigt glad och nyfiken och gick runt och kollade i hela hagen och skulle smaka på allting. 

Bild fotad av Emelie

I söndags började jag även sätta igång Peach igen efter vilan. Hon var väldigt fin för att ha stått så länge, och inte alls lika stel som jag hade räknat med, utan faktiskt ganska mjuk och lösgjord. Det blev bara ett kort pass i skritt och trav, men Peach verkade riktigt nöjd efteråt. Jag har köpt en ny padd till henne att ha under sadeln vid manken, och dessutom bytt till vidare järn i sadeln, och nu verkar sadeln ligga riktigt bra. Jag red ett kort pass i måndags också, igår fick hon vila lite och idag blev det ett till ridpass på banan. Idag galopperade vi lite också, och Peach var riktigt fin. Sadeln ligger verkligen bättre, vilket jag märker i Peachs steg och hennes sätt att röra sig. Så jag hoppas att sadelproblemet äntligen är löst! Idag tog vi även tre små språng på ett litet hinder på 70cm, och Peach var riktigt glad och nöjd efteråt och verkar allmänt nöjd med livet. 

 
Två bilder som Emelie fotade på oss i söndags!

Förutom att rida Peach har jag även passat på att rida Emelies häst Isku de dagar som jag ridit Peach. Han är väldigt mysig, men då han tidigare gått på trav så finns det en del att jobba med. Men han är väldigt rolig att rida! Dock har jag nu en rejäl träningsvärk efter att ha ridit två hästar efter 5 veckors uppehåll, men det ju inget ovanligt! 

 
Nu ska jag i alla fall försöka att uppdatera bloggen lite bättre i fortsättningen, så att ni har lite att läsa om.
BLOGGDESIGN | JOHANNAEWA.se