Mindre bra...

Publicerat den i Stallet

Igår blev det ett pass på ridbanan med Peach. Red med kandaret, ville mest känna på henne och se hur det funkade med den nya sadeln + kandaret. Dock var Peach väldigt ofokuserad och lyssnade inte riktigt. Det stod en stor skördemaskin precis vid ridbanan och den var ju lite konstig såklart. Dock var hon bara spänd över den i början, för det släppte ganska snabbt, men ändå var hon ofokuserad och jag skulle nästan villa säga att hon var ovillig att lyssna.
Jag vet inte riktigt vilken typ av period lilla fröken har hamnat i nu direkt. Jag har fått uppfattningen om att hon har varit ganska "dryg" på sista tiden. Hon har inte varit något annorlunda i hanteringen och inte tjurig eller så, men i ridningen har jag liksom fått uppfattningen om att hon tycker att hon "kan allt själv". Fick den känslan på hoppträningen, då Peach inte riktigt ville lyssna och gjorde lite som hon själv tyckte. Lite så har hon varit i dressyren också. Hon har översamlat sig väldigt mycket på sista tiden, trodde först att det berodde på att hon var extra känslig för sadeln, men hon gjorde lite likadant när jag red barbacka, så tror mer att det är en humör-grej. Det är ju inget stort och hon gör inte direkt någonting, förutom att stänga mig ute. "Talk to the hand"-liksom. Vilket gör att jag blir lite frustrerad på henne. 
Igår försökte hon springa undan lite, på samma gång som hon blev lite lång och låg och tog alldeles för mycket hand av mig. Kände att jag inte kunde korta tyglarna, för hade liksom igenting att få ihop, då hon inte riktigt kom in under sig på ett ärligt sätt. Efter att jag ridit en stund och sagt till henne blev det dock mycket bättre och då kände jag att hon kom under sig med bakdelen, men ändå tyckte jag hon låg lite för mycket i handen. Hon lättade inte riktigt av när jag släppte efter, vilket jag vill att hon ska göra och som hon gjort andra gånger som jag ridit med kandaret. Men sedan var hon ju inte helt lösgjord heller, försökte dock mjuka upp henne, men ska rida med kandaret igen imorgon hade jag tänkt, och kanske även vara i ridhuset istället. Blir ju lite mindre distraktioner i ridhuset än ute, vilket är bra både för mig och Peach, ska nog även prova att rida med lite musik, känner att jag koncentrerar mig och rider bättre då, samtidigt som humöret räcker längre.

Men det är bara att hoppas på att det här är en fas som går över snart. Oftast brukar det ju gå lite trögt i perioder just innan man tar ett extra stort kliv och utvecklas, så bara att hoppas att detta är just det!

BLOGGDESIGN | JOHANNAEWA.se